Slikana geometrija

Radionica
Čačak , Centar za stručno usavršavanje Čačak
26.09.2022. 11.00-12.30 i 17-18.30


Povezanost nauke i umetnosti, odnosno geometrije i slikarstva biće prikazano kroz radionicu”Slikana geometrija”. Kao vodič kroz interaktivnu radionicu biće reprodukcije 13 odabranih slika iz fonda Umetničke galerije „Nadežda Petrović“, uz pomoć kojih će biti pokazano kako se geometrijski oblici i figure mogu naći na umetničkim slikama. 
Kroz radionicu će biti obrađeni geometrijski pojmovi poput prave, duži, paralelnih i krivih linija, kvadrata, pravougaonika, ugla, trougla, kruga i sl. Dela naših značajnih umetnika će pomoći da na slikovit način, svojim zapažanjem i znanjem geometrije učesnici nauče nešto novo. Zadatkom crtanja prizora iz okruženja ili mašte gde su zastupljeni geometrijski oblici o kojima se govorilo, bila bi prikazana kreativna rekapitulaciju naučenog.
 Cilj radionice je da uvođenje dece uz pomoć slika u svet umetnosti i geometrije uz inspirativan ipristup umetničkom i naučnom stvaralaštvu  deca mogu da se kreativno i umetnički izraze
 Radionica se oslanja na knjigu za decu „Slikana geometrija“ koja je objavljena u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ tokom ove godine.

__________________________
Želimo da čujemo vaše mišljenje i da se zahvalimo poklonom.

Saradnici

Dragana Božović