Lepljivko-Svemirko

Radionica
Ranovac , Gradski trg u Petrovcu na Mlavi
30.09.2022. 18.00 – 20.00


Šta znamo o lepku? Kako je nastao, zašto je lepljiv? Da li možemo napraviti prirodan lepak od namirnica koje imamo u kući? Učenici su podeljeni u tri grupe i sa svakom grupom učenika radi po jedna učiteljica. 
Prva grupa učenika  pravi lepak za lepljenje  kolaža na temu svemir. Učenici samostalno koriste date recepte iz udbenika likovne kulture i prema uputstvima prave lepak uz nadzor nastavnika; 
Druga grupa priprema različite oblike nebeskih tela na koje će nanositi lepak zajedno sa učenicima koji su ga pravili i drugom učiteljicom.   Na mobilnim telefonima istražuju uveličane reljefe na nebeskim telima  i pomoću prirodnog  lepka, kartona, boja i šljokica kreiraju svoju dvodimenzionalnu  svemirsku kompoziciju.
Treća grupa kreira model rakete i putnika u svemir tako da se pored njih mogu slikati svi posetici  „ubacujući” svoje glave u otvorene prostore. Koriste prirodni lepak  I sarađuju sa trećom ućteljicom. 
Sve tri grupe upotpunjuju svoju umetničku viziju svemira sastavljanjem svojih produkata i za sobom ostvaljaju  jedinstvenu umetničku fotografiju zahvaljujući  namirnicama  od kojih je nastao lepak.  

Realizatori aktivnosti: Učenici 2. razreda Osnovne škole "Bata Bulić" Petrovac, učenici 4. razreda Osnovne škole "Jovan Šerbanović" Ranovac__________________________
Želimo da čujemo vaše mišljenje i da se zahvalimo poklonom.

Saradnici

Biljana Životić
Sandra Antić
Radica Žurkić