Odlutaj do budućnosti sa veštačkom inteligencijom: Stanica Beograd!

Preuzmi igru za mobilni telefon
Beograd ,Nauka je svuda u gradu


AI/VI je igra sa upotrebom smart telefona. Specijalno dizajnirana aplikacija generiše epizode igre dok igrač prolazi kroz različite lokacije u centru Beograda i biva navođen da preispituje odnos ljudske i veštačke inteligencije (AI), i razmatra kako će smer njegovog razvoja odrediti našu kolektivnu budućnost. Interakcija igrača i AI otvara nove dimenzije grada na dinamičkoj mapi. Ulazeći sve intezivnije u odnos sa likovima u igri, igrač nailazi na brojne zadatke na mapiranim lokacijama - svojevrsnim tematskim stanicama u okviru kojih se problematizuju kritične tačke ulaska veštačke inteligencije u život grada. Putanja igre je promenljiva, nepredvidiva, otvara se postepeno uobličavana rezultatima svakog pojedinačnog izbora u sintezi igrač - AI. U koju budućnost Beograda ćeš zalutati?!  Ako želiš, podeli svoje lutanje sa prijateljima, postavi na društvene mreže i taguj Noć istraživača i #aivi2020. 

Link za preuzimanje igrice će biti dostupan nakon 23.novembra

Igra ima svoju biblioteku- rizom obrazovnih resursa u kojima se međusobno isprepliću i rastu različita gledišta novosti, inovacije i problemi vezani za AI, nudeći obilje teorijskog, kritičkog, umetničkog i medijskog materijala kao plodne misaone niše za dalja kreativna lutanja.

POSETI AI/VI ISTRAŽIVAČKU BIBLIOTEKU!


Tehnička podrška:

Programiranje - Filip Žarković
Grafički dizajn - Ivan Avdić 
Dramaturgija dijaloga - Miloš Petrik

Igra AI/VI je nastala kroz a+s+cpn selekciju Centra za promociju nauke, podržana kroz projekat European ARTificial intelligence lab (Kreativna Evropa) a premijerno prikazana na art+science 2020 manifestaciji__________________________
Želimo da čujemo vaše mišljenje i da se zahvalimo poklonom.