Jovana Kojić, MSc

Institucija: Naučni Institut prehrambene tehnologije, Novi Sad
Vrsta programa: Kafa sa naučnicima
Vreme odžavanja: 29.09.2017. 20:00h - do 21h, Cafe The Pub, TC BIG


Rođena je 1986. godine u Ljubinju. Osnovnu školu završila je kao đak generacije. Završava Svetinu gimnaziju, nakon čega upisuje Tehnološki fakultet u Novom Sadu, prehrambeno inženjerstvo, smer ugljeno-hidratne hrane. Počinje svoju istraživačku karijeru kao stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nakon čega se zapošljava na Naučnom institutu za prehrambene tehnologije. Učestvovala je na brojnim konferencijama, seminarima, projektima, a angažovana je i na evropskom projektu H2020 pod nazivom FoodStars. Boravila je na Institutima u Španiji i Irskoj tokom prethodnih godina. Autor je i koautor preko 60 naučnih radova, a uskoro završava i doktorat. Redovno se bavi sportom, učestuje na sportskim radničkim igrama zajednice naučnih instituta, sa kojih redovno donosi medalje za svoj Institut. Naučna oblast kojom se bavi je razvoj novih funkcionalnih prehrambenih proizvoda, analizama kvaliteta i sastava hrane. Voli da putuje, jede čokolade, sluša gramofonske ploče i druženja. U slobodno vreme pravi nakit koji polako prerasta u brend: kindjur_nakit_i_aksesoar. Jovana je deo HOT istraživačke grupe FOODstars.

Tokom Kafe sa naučnicima, sa Jovanom ćete moći pričati o:
1. Kako se pravi smoki?
2. Šta je funkcionalna hrana?
3. Koje sastojke u hrani ne volimo?