Istraživačka grupa za bioaktivnu hranu

Institucija: Katedra za primenjene i inženjerske hemije, Tehnološki fakultet Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu
Vrsta programa: HOT istraživačka grupa


Dijetetski suplementi, proteinske mešavine, antioksidanti, vitamini, minerali...- u jednoj formulaciji? Da li je dovoljno HOT?
Naša istraživačka grupa kreirala je praškaste dodatke na bazi biljnih ekstrakata i proteina koji imaju značajna biološku aktivnost kao što su antioksidativno, antihipertenzivno, antidijabetsko delovanje.
DOPUNI SE I BIOAKTIVIRAJ SE!
Oslušni svoje telo i „dopuni se“ tj. obogati svoju hranu i učini je funkcionalnom - hranom bogatom bioaktivnim jedinjenjima.
Pokazaćemo Vam kako brzo i lako možete obogatiti vašu svakodnevnu ishranu jednostavnim dodavanjem praškastih aktivnih komponenti i na taj način kreirati obogaćene prehrambene proizvode (keksiće, jogurt, testeninu, napitke...).

Istraživačku grupu za bioaktivnu hranu na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu čine Dr Ljiljana Popović, vanredni profesor; dr Vesna Tumbas-Šaponjac, vanredni profesor; dr Jelena Vulić, docent; Jelena Čakarević, istraživač pripravnik; Vanja Šeregelj, istraživač pripravnik.